Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Иван Иванов –

...
Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Иван Иванов –
Коментари Харесай

Съдът пусна под домашен арест служителя, който беше арестуван за корупция в Спортното министерство

Софийският апелативен съд пусна под домакински арест Иван Иванов – наследник.

Той беше арестуван на 15 декември поради обвинявания в корупция и приемане на рушвет.

Според правосъдния състав има " редица пороци при повдигането на обвиняването, което на този стадий не подхожда на доказателствата по делото`.

Овиняем по делото е и татко му - Олимпийският първенец и старши треньор на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов

Преди дни той беше пуснат на независимост против парична гаранция в размер от 5000 лева Неговият наследник обаче, който носи същото име, остана в ареста, защото съдът реши, че има заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение.

В последна сметка Иван Иванов-син беше пуснат под домакински арест.

На 15 декември при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия. Впоследствие бяха задържани и други двама чиновници. Иван Иванов-младши е заемал поста на специалист в дирекция " Финансиране " в спортното министерство.

Той е упрекнат, че е желал и вземал рушвет от началник на спортна федерация за да се допусне финансиране от 1,2 млн. лева за организация на европейско състезание. Впоследствие стана ясно, е става въпрос за федерацията по повдигане на тежести, където Иван Иванов (баща) е член на управителния съвет.

Подкупът е бил в размер към 62 хиляди лева - сумата е дадена от Иванов (син) на Ариф Маджид - ръководител на спортната организация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР