Софийският апелативен съд пусна от ареста ареста Стефан Шикеров. Той

...
Софийският апелативен съд пусна от ареста ареста Стефан Шикеров. Той
Коментари Харесай

Обвиненият за палеж на полицейски бус излиза от ареста

Софийският апелативен съд пусна от ареста ареста Стефан Шикеров. Той е упрекнат за палежа на полицейски бус в деня на митинга пред Националния стадион.

Според прокуратурата в досиетата с доказателства има фотоси от палежа. Няколко полицейски чиновници също са дали показания в тази посока. Държавното обвиняване настоя, че има заплаха младежът да извърши закононарушение, в случай че е на независимост. До този извод прокуратурата стига на база характера на младежа. Макар и неосъждан, той съставлява персона с висока степен на социална заплаха.

Магистратите взеха решение, че Шикеров може да бъде под домакински арест, само че ще носи гривна за следене.

Според съда по този метод ще бъде обезпечена опцията лицето, което е с чисто правосъдно минало, да живее на адреса си и да се грижи за фамилията си и дребното си дете. Шикеров ще може да напуща жилището си единствено с позволение на прокурор при нужда.

Пак съгласно претекстовете на съда по този метод ще бъде преодоляна заплахата той да извърши друго закононарушение, в случай че бъде на независимост.

И апелативните съдии се съгласиха, че има данни, които сочат съпричастност на Шикеров към палежа на буса на 16 ноември 2023 година Все още се чакат експертизи, както и разбори на записи от камери в региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР