Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на Софийски градски съд

...
Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на Софийски градски съд
Коментари Харесай

Апелативният съд оправда бившия здравен министър Илко Семерджиев за оказване на натиск

Софийският апелативен съд удостовери оправдателната присъда на Софийски градски съд по делото против някогашния длъжностен здравен министър Илко Семерджиев.

Той бе упрекнат за оказан напън над тогавашната директорка на Изпълнителната организация по медикаментите Асена Стоименова. Семерджиев бе част от служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

Според обвиненителния акт, на 24 март 2017 година той е заплашил Стоименова да назначи съответно лице за зам.-директор. Шефката на ИАЛ не желала да назначи посочения човек поради спор на ползи, а Семерджиев я заплашил с уволняване, в случай че не промени решението си.

“В съответния случай подсъдимият като министър в границите на служебните си пълномощия законосъобразно е настоял пред свидетелката Стоименова да бъде назначен от нея неин заместител. Тя, макар неналичието на спънки да стори това, е бавела във времето да извърши неговото предписание, а най-после е отказала да стори това без да сочи някакви законосъобразни аргументи за държанието си. От друга страна тя не е предложила друго лице за този пост и просто
е отказала да извършва добросъвестно служебните си отговорности, а вместо това е подала тъжба против ръководителя си в прокуратурата, че се почувствала застрашена ", се споделя в решението на Софийския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР