Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Клаудио Славчев

...
Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Клаудио Славчев
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста двама младежи, убили човек заради шише с ракия

Софийският апелативен съд отхвърли да пусне от ареста Клаудио Славчев и Николай Господинов, арестувани за нанесения побой, при който умря 59-годишният Борислав Борисов. Тежкото престъпление е осъществено в село Гъмзово до Видин на 1 януари.

Съдът не почете жалбите на двете момчета, с които те желаят да излязат от ареста. Обвиненията им са за тежко съзнателно закононарушение с социална заплаха, записаха магистратите в претекстовете си.

Младежите бяха задържани на 2 януари. Освен двамата, имаше арестувани още едно момче - на 10 години, само че то остава под полицейска протекция.

Според прокуратурата умрелият мъж е бил удрян с дървени предмети, ритан е, удрян е с юмруци, а действието е съзнателно. Младежите са родственици и известни на полицията с редица домови обири, оповестиха власите във Видин. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия. 

Непълнолетните са признали за побоя и описаха пред проверяващите, че спорът е зародил, тъй като купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след приложимост на огромно количество алкохол от децата, като най-вероятно момчетата са почнали да пият още в новогодишната нощ, в идващите дни са чествали рожден ден на едно от тях и са траяли да използват алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР