Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста 15-годишния Клаудио

...
Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста 15-годишния Клаудио
Коментари Харесай

Съдът не пусна момчетата, пребили до смърт мъж в Гъмзово заради ракия

Софийският апелативен съд отхвърли да пусне от ареста 15-годишния Клаудио Славчев и 16-годишния Николай Господинов, упрекнати за убийството на 59-годишен мъж от село Гъмзово. Той беше пребит до гибел поради скандал за шише ракия на 1 януари 2023 година По случая имаше и трети арестуван - момче на 10 години, което остава под полицейска протекция. 
Още по темата
Съдът не почете жалбите на двете момчета, които желаеха да излязат от ареста, като магистратите записаха в претекстовете си, че обвиняванията им са за тежко съзнателно закононарушение с социална заплаха. Освен това младежите са известни на полицията с редица домови обири. 

 Снимка: BulFoto

Според прокуратурата 59-годишният Борислав Борисов е бил удрян с дървени предмети, ритан е, удрян е с юмруци, а действието е съзнателно след скандал за шише ракия.

Непълнолетните са признали за побоя и описаха пред проверяващите. По техните думи спорът зародил, откакто купили ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат назад дадените за нея. Побоят станал след приложимост на огромно количество алкохол от децата, като най-вероятно момчетата са почнали да пият още в новогодишната нощ, в идващите дни са чествали рожден ден на едно от тях и са траяли да използват алкохол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР