Софийският апелативен съд освободи от ареста срещу 5000 лв. гаранция

...
Софийският апелативен съд освободи от ареста срещу 5000 лв. гаранция
Коментари Харесай

5000 лева гаранция за шофьорката от “Тракия, нямало опасност да се укрие

Софийският апелативен съд освободи от ареста против 5000 лева гаранция шофьорката от автомагистрала “Тракия ” Цвета Таскова, която провокира тежката злополука край Вакарел на 13 април. Според магистратите има задоволително доказателства, че е провокирала тежкия случай, при който починаха 6-ма пасажери в рейс, а 26 бяха ранени. “Много скърбя за случилото се ”, сподели шофьорката пред съда.

Престъплението, за което е упрекната, е провокирано по несъобразителност. За такова действие може да остане в ареста не повече от 2 месеца, а следствието по случая ще продължи доста повече, показаха от САС. Все още не са подготвени резултатите от автотехническата експертиза, която би трябвало да откри с акуратност аргументите за случая. Вещите лица ще открият и къде е бил ударът и по какъв начин се е стигнало до преобръщането на рейса. От доказателствата досега е ясно, че автомобилът “Рено ”, който е управлявала Таскова, е бил механически изправен.

Съдиите показаха, че няма заплаха младата плевенчанка да се укрие, само че все пак прокуратурата може да й наложи възбрана за овакантяване на страната, в случай че реши. Има заплаха, само че прекомерно дребна, тя да извърши друго закононарушение, показаха магистратите в претекстовете си. Според данните по делото Таскова не е нападателен водач на пътя. Решението на апелативния съд е дефинитивно. В правосъдната зала Таскова бе защитавана от някогашния градски прокурор на София Николай Кокинов, който в този момент е юрист. Пред публицисти той сподели, че клиентката му е подготвена да изтърпи наказването си, само че въпреки всичко би трябвало да се откри дали дейностите на водача на рейса са били съответни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР