Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста 18-годишния Адриан Антонов,

...
Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста 18-годишния Адриан Антонов,
Коментари Харесай

Съдът остави окончателно в ареста 18-годишния, прегазил двама души на столичен булевард

Софийският апелативен съд остави дефинитивно в ареста 18-годишния Адриан Антонов , упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на двама души на столичния бул. " Сливница " в нощта на 8 май.

При злополуката починаха 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишният ѝ избраник Явор Стоянов . Според обвиняването Адриан е предизвикал тяхната гибел по несъобразителност в резултат на придвижване с несъобразена скорост.

Председателят на съда Веселин Пенгезов сподели, че обвиненият е показал " самоувереност, граничеща с неблагоразумие " и въпреки да е имал шофьорска брошура едвам от 2 месеца, е карал доста бързо в тъмното. Първоначална експертиза сочи, че колата на момчето се е движила с над 100 км/ч при ограничаване от 50 км/ч.

Неговият юрист - Димитър Марковски , изиска по-леката мярка - домакински арест, който може да бъде следен с електронна гривна. Според него по този начин задачите на правораздаването също могат да бъдат реализирани, защото Адриан няма други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Кръвните проби пък демонстрираха, че не е използвал алкохол или опиати.

" Пред вас е изправено българско момче, което свири на китара в църковен хор, без престъпни прояви в дребния си житейски път ", сподели Марковски пред съда.

Той добави, че публична техническа експертиза за скоростта не е подготвена. И означи, че има гласни доказателства за наличието на различен автомобил, който пресичал перпендикулярно пътното платно. Според юриста е значимо да бъде несъмнено в какъв миг се е случило това и дали е попречило на видимостта на клиента.

Съдебният състав обаче реши, че въпреки да липсва заплаха обвиненият да се укрие, има такава от осъществяване на закононарушение. Затова удостовери мярката " задържане под стража ", наложена от първата правосъдна инстанция, определяйки я като съответна.

" Единственото нещо, което желая да кажа, е, че скърбя за това, което се случи, и желая да изкажа съболезнования ", бяха думите на Адриан в правосъдната зала.

Смъртта на Анна-Мария и Явор провокира нови на близки на жертви от произшествия. Последно те се събраха пред Народното събрание в неделя. Хората настояха за по-тежки санкции, за законодателни промени и по-добра пътна инфраструктура.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР