Софийският апелативен съд осъди антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да плати 40

...
Софийският апелативен съд осъди антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да плати 40
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е осъдена да плати 40 000 лв. за вреди

Софийският апелативен съд осъди антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да заплати 40 000 лв. на двама души за наложени запори и воденото дело за конфискация на имуществото им.

Делото против комисията е заведено от съпрузи от Видинско, които са се оказали със запорирано имущество на стойност 151 хиляди лв. през 2011 година, излиза наяве от правосъдното решение, с което Mediapool разполага.

През 2009 година брачният партньор К.Р. се признава за отговорен и е наказан по наказателно дело за транспорт и предпазване на дървен материал без документи. Той подписва съглашение с прокуратурата. Две години по-късно Комисията за конфискация на нелегално добитото имущество (сега част от антикорупционната комисия) желае запор на имуществото на К. Р. Едновременно с това е запорирано и имуществото на брачната половинка му Л. Р., която по това време работи като учителка.

През 2015 година делото за конфискацията завършва във щета на КПКОНПИ и двамата ответници към този момент могат да се разпореждат свободно със своето имущество. Проблемът е, че те са били лишени от правата си в продължение на четири години.

К. Р. показва, че поради дейностите на комисията неговото здравословно положение се е влошило съществено. Той е почнал да страда от диабет вид 2 (неинсулиново зависим) с периферни съдови затруднения и е трябвало да бъде опериран четири пъти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР