Софийският апелативен съд оправда напълно бившата съдийка Румяна Ченалова. Решението

...
Софийският апелативен съд оправда напълно бившата съдийка Румяна Ченалова. Решението
Коментари Харесай

Софийският апелативен съд оправда напълно Румяна Ченалова


Софийският апелативен съд оправда изцяло някогашната съдийка Румяна Ченалова. Решението е взето през днешния ден в единственото съвещание по процеса на втора инстанция.

На първа инстанция, от закрития към този момент спецсъд, през юни предходната година Ченалова бе оправдана по обвиняване за закононарушение по работа, само че бе приета за отговорна по едно от обвиняванията за документно закононарушение.

Още тогава съдът уточни, че то е маловажно, наказването е до една година затвор, а отминалостта към този момент е изтекла.

Разследването против Ченалова стартира преди няколко години. Обвиненията бяха за закононарушение по работа и за документно закононарушение. Според прокуратурата те са осъществени, до момента в който Ченалова е пробвала да набави полза за „ ОЕТ – Обединени Енергийни търговци “ ЕООД, чието дело против НЕК е гледала като арбитър в Софийския градски съд.

Случаят със съдията стана прочут преди към седем години, когато тогавашният френски дипломат Ксавие Лапер дьо Кабан в изявление заприказва за „ гнилите ябълки “ в правосъдната система на България. В диалога дипломатът говореше за корупция по отношение на нейно дело.

Присъдата не е дефинитивна и прокуратурата има право да я стачкува пред Върховния касационен съд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР