Софийският апелативен съд не успя да открие и да връчи

...
Софийският апелативен съд не успя да открие и да връчи
Коментари Харесай

Съдът не откри подсъдим за убийство, но журналисти успяха

Софийският апелативен съд не съумя да открие и да връчи призовка на Йоан Матев. Само няколко часа по-късно той беше открит от публицисти на bTV.

Матев е обвиняем за убийството в Борисовата градина на Георги Игнатов. Прокуратурата апелира решението на градския съд, който го призна за почтен. Делото в апелативния съд през днешния ден не стартира, тъй като Матев, майка му, която е негов бранител и юрист Ина Лулчева не влязоха в зала. По-късно стана ясно, че Йоан Матев и майка му не са открити от призовкарите, а юрист Лулчева е в отпуск.

За bTV подсъдимият съобщи, че не го е търсил никой. " Не знам за какво не са ме разкрили в случай, че една година изтърпявах мярка за неотклонение " домакински арест " и всички органи на Министерство на вътрешните работи, особено 8-о районно са ме проверявали и знаят адреса, на който пребивавам ", съобщи Матев. Той добави, че ще се яви на делото на 14 юли.

Близките на жертвата Георги Игнатов още веднъж настояха за правдивост. " Няма да разясня механизмите за подобен тип съобщение. На тази втора инстанция би трябвало да се случат нещата, допустимо най-скоро и най-бързо Йоан Матев да бъде приет за отговорен ", съобщи роднината на Георги Игнатов Илия Георгиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР