Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – син домашен

...
Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – син домашен
Коментари Харесай

Домашен арест за обвиняемия за подкуп в Спортното министерство Иван Иванов-син

Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – наследник домакински арест. Той е обвинен за пожелан и получен рушвет в Спортното министерство. Според правосъдния състав има редица пропуски при повдигането на обвиняването, което на този стадий не подхожда на доказателствата по делото. 

Обвинението не отговаря на доказателствата по делото, настояват магистратите. В правосъдната зала стана ясно, че парите трябвало да стигнат до шеф на дирекция в Министерството на младежта и спорта и до заместник-министър, само че акцията е пресякла предаването на парите на по-високи равнища във ведомството.

По делото обвинен е и татко му Иван Иванов, който е олимпийски първенец по повдигане на тежести от Барселона през 1992 година В момента е старши треньор на националния ни тим. Двамата бяха арестувани в края на предходната седмица.

Сумата от малко над 62 000 лева е дадена от ръководителя на Федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид. Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лева на Иванов - татко.

Иван Иванов - наследник изиска от съда през днешния ден да му бъде наложена по-лека мярка. Според бранителя му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде арестуван в ареста. Той означи, че има разминаване сред показанията на двамата съществени очевидци, както и че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да попречва следствието. Нямало доказателства и за това, че Иванов е лице с висока степен на социална заплаха.

Според прокуратурата подкупът от 62 000 лева бил даден поради 1,250 милиона лева, нужни на Българската федерация по повдигане на тежести за семейството на Европейското състезание през февруари. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР