Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Йосиф

...
Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Йосиф
Коментари Харесай

Освободиха обвинения за смъртта на таксиметров шофьор в София

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на обвинения Йосиф Иззе от " задържане под стража " на " подписка “.

Съдът намира, че от събраните доказателства по делото не може да бъде изработен извод за съществуване на изрично обосновано съмнение, че точно обвиненият Иззе е направил дейности, които да са с в директна връзка с настъпилата гибел на Христо Йорданов.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване, оповестиха от съда.

Конфликтът сред двамата мъже стана на 8-ми октовмри т.г., когато лекият таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Христо Йорданов се е засякъл с различен автомобил. Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда вербално спречкване във връзка разпоредбите за придвижването по пътищата. Спречкването прераства във физическа експанзия, като показанията на очевидците не са еднопосочни във връзка с размяната на удари и във връзка с това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата разпра е прекратена, като има показания, че това е станало, защото приятелката на обвинения е извикала полиция. Обвиняемият и умрелият водач на такси се върнали по колите си, само че по-късно сбиването е било обновено. Част от очевидците декларират, че са видели по какъв начин лидерът на таксито набира някого по телефона и по-късно идват трима мъже, които дружно с таксиметровия водач стартират да бият обвинения. Други очевидци, в противен случай, настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач. Биещите се били разтървани от жители и след намесата на полиция. След прекратяване на багра 34-годишният Йорданов паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР