Софийският апелативен съд излезе с решение, че собственици на парка

...
Софийският апелативен съд излезе с решение, че собственици на парка
Коментари Харесай

Сагата с двореца „Врана“: Губи ли държавата делото срещу Сакскобургготски?

Софийският апелативен съд излезе с решение, че притежатели на парка и двореца " Врана " са Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза. Съдебната сага продължава към този момент десетилетие.

Апелативният съд е отхвърлил решението на Софийския градски съд, че притежател е страната. Тя, представлявана от министъра на районното развиване, е наказана да заплати на Симеон Сакскобургготски сумата от 59 523 лева, а на сестра му - 98 676 лева, представляващи разходи за двете правосъдни инстанции.

Според съда по делото не е било открито страната да е придобила правото на благосъстоятелност върху процесните недвижими парцели посредством правна договорка или по отминалост, или други начини, избрани в Закона за държавната благосъстоятелност.

„ Никога не съм имала подозрение в това с чии средства е издигнат дворецът. Тази постройка в никакъв случай не е била финансирана със средства от държавния бюджет. Тя е била издигната от самия цар Фердинанд “, сподели в „ Тази заран “ Валя Гигова, член на Висш адвокатски съвет и юрист на Симеон II.

„ Като процесуални представители ще препоръчаме обжалване, тъй като не споделяме разбора, който САС е направил на обстоятелствата и съответните заключения “, сподели от своя страна Мариана Попова, юрист на страната по делото „ Врана “.

По думите ѝ е значимо да се направи разбор на решението и да се реши дали то подхожда на досегашната процедура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР