Софийският апелативен съд е уважил малка част от претенциите на

...
Софийският апелативен съд е уважил малка част от претенциите на
Коментари Харесай

Съдът нареди конфискация от бившия шеф на столичната Топлофикация

Софийският апелативен съд е почел дребна част от претенциите на антикорупционната комисия –КПКОНПИ, за конфискация на имущество от някогашния началник на столичната " Топлофикация " Валентин Димитров, заяви " Сега ".

Димитров е ответник по това дело като правоприемник на умрялата си майка, която прокуратурата прати на съд за данъчни закононарушения. Искът против него бе на обща стойност 2 417 436 млн. лева Градският съд през септември 2018 година отхвърли претенциите на КПКОНПИ. Преди дни обаче апелативните съдии Нели Куцкова, Мария Яначкова и Яна Вълдобрева анулират част от първоинстанционното решение.

Димитрова не съумя да чуе присъда приживе и наказателното дело против нея бе прекъснато през 2011 година, когато тя умря. Това обаче не стопира производството по конфискация.

Апелативните съдии одобряват, че Цеца Димитрова е укрила налози, като не е подала данъчни заявления през 2002 година, 2003 година, 2006 година и 2007 година Мотивът е, че има влезнал в действие инспекционен акт и няма спънка осъществяването на данъчно закононарушение да бъде открито и в гражданско дело.

Доказателствата сочат, че приходите на Димитрова са били по-малки от разноските. Законно откритите доходи за проверявания интервал са общо 862 минимални работни заплати, а разноските - 2754 МРЗ, приема съдът като регистрира инфлацията и деноминацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР