Софийският апелативен съд днес решава дали да наложи най-тежката мярка

...
Софийският апелативен съд днес решава дали да наложи най-тежката мярка
Коментари Харесай

Съдът решава днес дали да остави Божков в ареста

Софийският апелативен съд през днешния ден взема решение дали да наложи най-тежката мярка " задържане под стража " на Васил Божков, или да го пусне против по-лека мярка.

 

Срещу предприемача са повдигнати 19 обвинявания - в това число за управление на незаконна група от януари 2014 година, основана с цел да прави насила, изнудване, длъжностни и данъчни закононарушения, подкупи, подбуждане към ликвидиране и пране на пари.

 

Основната част от обвиняванията касаят нарушавания на Закона за хазарта. Прокуратурата твърди, че от 2014 година насам не са платени такси за над 700 млн. лв..

 

Съдия Христинка Колева одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Божков е направил закононарушенията, за които е упрекнат по отношение на укриването на такси от хазарт.

 

Съдът уточни още, че има доказателства за предлагани от него подкупи на висши длъжностни лица, като ръководители на Държавната комисия по хазарта и чиновници на комисията.

 

Бизнесменът давал подкупите, с цел да заплаща по-ниски такси, с цел да пречи за издаването на лицензи на негови съперници или за лишаваме на към този момент издадени лицензи.

След повече от тригодишно укриване в Дубай Божков се върна в София на 25 август и беше арестуван на летището.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР