Софийския зоопарк е получил пет равнинни зебри от подвида зебра

...
Софийския зоопарк е получил пет равнинни зебри от подвида зебра
Коментари Харесай

Софийският зоопарк получи стадо равнинни зебри

Софийския зоопарк е получил пет равнинни зебри от подвида зебра на Чапман (Equus quagga chapmnni), оповестиха в четвъртък от Столична община. Оттам прецизираха пред Mediapool, че животните са пристигнали още на 2 юли, само че е изчакана климатизацията им преди формалното оповестяване.

Четири от тях са женски от Берлинския зоопарк. Най-възрастната – Калибера е родена през 1994 година, а останалите, които се споделят Алмера, Астра и Серена са родени сред 2001 година и 2018 година Те ще образуват стадо с мъжкия Татин, който е роден 2004 година в Зоопарка Ходонин в Чехия.

От Столична община напомнят, че зебрите са стадни животни, които живеят в откритите савани на юг от Сахара. Отличават се с присъщата си багра, като линиите на всяка зебра са неповторими. Продължителността на живота им е към 30 години. Те са в категория съвсем заплашен тип и наклонността при популацията им в дивата природа е да понижават.

Надяваме в бъдеще стадото от зебри да се развъди, разясняват от Софийския зоопарк. Животните могат да се видят в бранш - “тревопасни животни” наоколо до антилопите проличава и адакс.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР