Софийския районен съд отхвърли искането на прокуратурата да остави за

...
Софийския районен съд отхвърли искането на прокуратурата да остави за
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит

Софийския областен съд отхвърли настояването на прокуратурата да остави за непрекъснато в ареста бездомника Иво Димитров, който беше притеглен като обвинен за на патриарх Неофит под колонадата на столичния митрополитски храм " Св. Неделя ". Според магистратите мярката за неотклонение " задържане под стража " е прекомерно тежка за такова обвиняване, заяви Българска национална телевизия.

Бездомникът съобщи пред съда, че няма пари за юрист и не може да работи. Живее до катедралния храм " Св. Александър Невски " и там му било добре. Спи в подлеза и няма телефон. Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата.

Адвокатът на Иво Димитров осведоми, че психиатър е провел с бездомника среща посредством видеоконферентна връзка и е останал с първични усещанията, че страда от шизофрения . Заради това заболяване Димитров е бил и в болница. Служебният бранител изиска експертиза, която да ревизира дали бездомникът в действителност има психологично заболяване.
 Бездомник се снабди с обвиняване за оскверняването на гроба на патриарх Неофит Обновена
Бездомник се снабди с обвиняване за оскверняването на гроба на патриарх Неофит

Мъжът е задържан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР