Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

...
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите
Коментари Харесай

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Milestone Systems

" Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите " е поредност на Money.bg. В нея ще бъдат показани едни от най-цветните, забавни и новаторски работни пространства на водещи компании в столицата.

" Моля, не преминавайте ограничаващата линия на перона ". Надали има човек в София, на който е належащо да подсказваме къде е чувал това изречение. Да, това е гласът от метрото, който ни предизвестява да не се приближаваме прекомерно до линията, по която минават влаковете. Вероятно има хора, смятащи, че някой непрекъснато следи за това по станциите. Не, това не е някоя симпатична жена, която непрекъснато бди над сигурността на столичани. За нея дава отговор един екип в града, създал и поддържащ софтуера, виновен за тази активност.

Този екип оказва помощ на света " да вижда ", както гласи и мотото на компанията зад него - Milestone Systems. Международното сдружение, опериращо от 2011 година и на българския пазар, основава артикули, които се употребяват за видео ръководство и наблюдаване на публични здания, за надзор на държавните граници, както и за следене на животни. А офисът му в София е едно от основните звена във веригата на Milestone.
 Снимка 457432
Източник:

" Историята на Milestone Systems започва през 1998 година в страната с едни от най-щастливите поданици в света - Дания. Днес компанията е измежду водачите на пазара на програмен продукт за видео ръководство (VMS). Софтуерът ни оказва помощ да осигуряваме сигурността на милиони хора по света, включително и пасажерите в софийското метро ", споделя Десислава Табакова, която е управител на българския офис.

Milestone Systems е основана в Дания през 1998 година. Днес тя е измежду водачите на пазара на програмен продукт за видео ръководство. Компанията има офиси в 25 страни и близо 800 чиновници на другите си местоположения по света. В България сдружението работи от 2011 година, като към днешна дата чиновниците му са над 160 души.

Продуктите на компанията намират приложение в най-различни браншове и за най-разнообразни действия. " Част от нашите планове по света включват обезпечаване на сигурността в едни от най-големите летища в света, надзор на държавни сухопътни граници, контролиране на трафика в градовете, наблюдаване в публични здания, като университети и лечебни заведения ", изяснява HR мениджърът на Milestone у нас Мария Манолова.

Може да се уточни още, че софтуерните решения на компанията се употребяват от полицейски ръководства за следене на престъпността или пък за събиране на доказателства при закононарушения. " Помагаме още на учените в техните проучвания, без да се постанова да рискуват живота и здравето си по време на експедиции измежду дивата природа и да изкарват безсънни дни и нощи в следене държанието на своите обекти ", прибавя още тя.
 Снимка 457435
Източник:

В България Milestone Systems навлиза преди повече от 8 години, като стартира с едвам 10 души. През годините дейностите, с които се занимава екипът тук, се усилват, както и броят на чиновниците. Така през днешния ден софийският офис е вторият по величина център за развойна активност на компанията след Копенхаген. Може да се каже, че в него работят разнообразни екипи, включващи инженери и разработчици, както още търговци и консултанти.

" Страната ни е една от 25-те страни, в които компанията е показана. Сега в София имаме многофункционален офис, включващ търговски екип и отдели, които дават отговор за специфични разработки, образования, поддръжка на инфраструктурата на Milestone в целия свят и други ", споделя Десислава.

С увеличението на чиновниците на компанията, които през днешния ден към този момент са повече от 160 души, се появява и нуждата от по-просторен офис. Така от началото на тази година екипът на компанията се мести в новия комплекс Garitage Park в столицата. Там Milestone е ситуирана на един етаж и на 3000 квадратни метра.
 Снимка 457444
Източник:

" Локацията има своите преимущества - леснодостъпна е с автомобил, също по този начин е наоколо до метростанция " Бизнес Парк ". Прави усещане, че самият регион се развива непрестанно инфраструктурно, като в него се концентрират най-вече ИТ компании ", показва още тя.

Първото, което виждаш, щом влезнеш в офиса на Milestone в София, е просторната рецепция. Пространството зад нея, където можеш да се отпуснеш върху някой от цветните столове или да проведеш среща в неофициална конюнктура, те кара да се чувстваш като вкъщи. За уютното чувство там способстват дървените мебели и облицовки по някои от стените в коридорите.
 Снимка 457427
Източник:

" Дизайнът на офиса е огледало на нашата просвета. Milestone Systems е компанията със скандинавски корени. Свободният достъп до управническите равнища, както и други типични за Дания полезности и техният свободомислещ дух са пренесени и съхранени във всичките ни офиси по света ", изяснява Мария и добавя:

" Пространството е с високи тавани, пространствата са с задоволително огромни размери и имат достъп до непрекъсната дневна светлина. В офиса ще видите доста дървени детайли, зелени растения, естествени цветове в интериора - всичко това е основано с мисълта и желанието да се усещаме удобно, като че ли сме си вкъщи. ".
 Снимка 457437
Източник:

Освен, че екипите са ситуирани на един етаж, което улеснява връзката посред им, всеки един от тях работи в настрана помещение. " Не сме последователи на open space решенията, по тази причина стаите са проведени по екипи с задоволително пространство в това число за осъществяване на дневни scrum срещи ", споделя Десислава.
 Снимка 457431
Източник:

" В нашия офис нямаме единствено един избран ъгъл за отдих и игри, а няколко такива, ситуирани отмерено на целия етаж ", показва Мария. Там чиновниците могат да разхлабен с видео игри или джаги сред работните си отговорности.
 Снимка 457441
Източник:

" Заедно с това организираме най-разнообразни интензивности - шампионат по белот, куиз по математическа филология, а обичайно в петък има така наречен Friday Bar - време, в което се събираме в края на седмицата, с цел да разпуснем и да забавляваме ", приключва тя.
 Снимка 457440
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР