Софийските болници ще разкрият 190 нови места за лечение на

...
Софийските болници ще разкрият 190 нови места за лечение на
Коментари Харесай

Софийските болници разкриват нови 190 места за лекуване на Covid

Софийските лечебни заведения ще разкрият 190 нови места за лекуване на Covid пациенти, заяви Столична община. Решението идва в отговор на осъществяване на здравния министър Костадин Ангелов.

Общинските лечебни заведения разкриват 80 добави кревати. Първа МБАЛ разкрива нови 50 кревати, с което стават общо 121. Новите кревати в IV МБАЛ са 15 и стават 30, в V МБАЛ новоразкритите кревати са 35 и стават общо 105, а във II МБАЛ се усилват с 10 и стават общо 40 кревати.

Над 1 000 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения са направени в понеделник в София, прибавиха още от общината. Те са протекли в заведения, хранителни и нехранителни магазини. Контролира се спазването на отдалеченост, отстоянието сред масите и столовете и носенето на самостоятелни защитни средства – маски за личния състав на заведенията и за личния състав и клиентите на магазините. Вчера беше първият ден, в които заведенията възвърнаха своята работа.

Екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и СРЗИ са ревизирали 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушавания и 110 предупредителни протокола. Екипите на Столичния инспекторат са ревизирали 898 обекта в столицата и са съставили 2 акта.

През вчерашния ден Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали и 471 карантинирани лица за съблюдаване на карантината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР