Софийски градски съд задържа под стража Мирослав Митев, съдия от

...
Софийски градски съд задържа под стража Мирослав Митев, съдия от
Коментари Харесай

Оставиха в ареста съдията хванат с белязани пари

Софийски градски съд задържа под стража Мирослав Митев, арбитър от Търговище, хванат с рушвет. Адвокатът му Людмил Рангелов сподели, че ще апелира, защото няма данни, че клиентът му би направил друго закононарушение и мярката „ домакински арест “ се явява съответна.

Съдебния състав през днешния ден съобщи, че с оглед типа закононарушение, длъжността на обвинения и публичната реакция, има съображение да се счита, че той може да повлияе на процеса или на очевидци.

По време на съвещанието стана известно, че при следствието са употребявани СРС-та, както и че Митев е взел през април месец още 5000 лева от Али Мустафов, с цел да му помогне да му се понижи присъдата.

Както първо SafeNews първо писа, магистратът бе арестуван на паркинг на верига магазини. Парите са били белязани, а съдията беше арестуван за 72 часа в ареста.

Днес Митев изиска по-лека мярка и сподели, че няма да извърши закононарушение или да осуети следствието. Той нападна свидетелските показания като едностранчиви и позволи, че ще загуби работата си.

Предстои Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет да се запознае със случая и да реши дали да накаже или освободи дисциплинарно съдията от поста му,

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР