Софийски градски съд внесе обвинителен акт срещу двамата бивши министри

...
Софийски градски съд внесе обвинителен акт срещу двамата бивши министри
Коментари Харесай

Внесоха обвинителния акт срещу Трайков, Симеонов и Прокопиев за ЕВН

Софийски градски съд внесе обвинителен акт против двамата някогашни министри от кабинета " Борисов 1 " Симеон Дянков и Трайчо Трайков, оповестиха от Софийски градски съд.

Обвиненията са свързани с приватизацията на миноритарния пакет от акциите на ЕВН през 2011 година

Не единствено Трайков и Дянков са с обвинявания. Още четирима ще бъдат изправени в правосъдната зала, измежду които е и издателят на " Капитал " и " Дневник " и акционер в капиталовия медиатор по договорката " Булброкърс " Иво Прокопиев. Другите трима са Радослав Рачев, изпълнителен шеф на " Булброкърс ", Любомир Евстатиев и Петър Василев - също част от екипа на  " Булброкърс ".

Обвинителният акт ще бъде разпределен обществено на следващия ден в Софийски градски съд.

Обвинението на Дянков е за занемареност при продажбата през борсата на държавния дял в електроразпределителното сдружение " ЕВН България Електроразпределение " АД.

" Разследването е открило, че хората, които са направили тази договорка, са били инструктирани и категорично са получавали инструкции от Трайчо Трайков и Симеон Дянков за това по какъв начин да се правят дейностите ", уточни представителят на основния прокурор Руйяна Арнаудова по-рано тази година и посочи, че това е открито посредством свидетелски показания.

„ Симеон Дянков е упрекнат за закононарушение по работа, превишил е правата си за да облагодетелства „ Булброкърс ” и да получи 1,8 млн. лева Иво Прокопиев е бил подстрекател и помощник – той е давал препоръки по какъв начин да се продадат 33% от дяловете на ЕВН ”, добави тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР