Софийски градски съд уважи искането на прокуратурата и реши да

...
Софийски градски съд уважи искането на прокуратурата и реши да
Коментари Харесай

Съдът остави Васил Божков в ареста, за да не се укрие

Софийски градски съд почете настояването на прокуратурата и реши да остави за непрекъснато в ареста Васил Божков, тъй като може да се укрие и тъй като има обосновано предположение за осъществено закононарушение. Съдът се обоснова и на свидетелски показания по делото.

Мярката за неотклонение, която беше прегледана е по едно от делата против Божков, а точно това, което е обвързвано с хазартния му бизнес. Прокуратурата упреква бизнесмена в това, че е управлявал проведена незаконна група и е ощетил хазната с над 700 млн. лв..

Според държавното обвинение от преписка в електронната поща станало ясно, че Васил Божков е имал директни бизнес връзки в областта на хазарта с съветски жители, които са в санкционния лист на Европейски Съюз. Сред тях са Евгений Пригожин и Алексей Гарбер, някогашен началник на " Роснефт ". Прокуратурата твърдеше в правосъдната залла, че Божков имал 51% от хазартна компания в Крим, подкупвал е членове на Комисията по хазарт и е избягал от България след предизвестие от политици. По мотив поискания непрекъснат арест самият Божков още преди съвещанието сподели, че прокуратурата може да желае каквото си желае. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР