Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура

...
Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Двама са с постоянна мярка задържане под стража за убийството на Евгения Владимирова - жената е починала от задушаване

Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с Орлин Владимиров и Пламен Владимиров, упрекнати в съзнателно ликвидиране на 33-годишната Евгения Владимирова.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 15.10.2021 година, а следствието се организира в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

С цел събиране и инспекция на доказателства са осъществени огледи на местопроизшествия, приобщени са материални доказателства, разпитани са голям брой очевидци, осъществени са претърсвания и изземвания на разнообразни пространства, извършени са следствени опити, назначени и направени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи, извършена е съдебномедицинска аутопсия на мъртвец, приложени са данни от предприятия, предоставящи публични електронни съобщителни мрежи и/или услуги. Извършени са и голям брой други дейности по следствието, както и оперативноиздирвателни мероприятия.

В резултат е събран огромен по размер доказателствен материал, който сочи, че убийството е осъществено на 13.10.2021 година в гр. София, като Евгения е умъртвена посредством задушаване.
Като причинител на закононарушението в качеството на обвинен е притеглен О.В., на 36 години, неосъждан, като помощник в качеството на обвинен е притеглен неговият татко П.В, на 60 години.

Двамата са арестувани с разпореждане на дежурен прокурор в СГП за период до 72 часа.
Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда стимулирано искане по отношение на обвинените да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Съдът одобри доводите на прокурора, че има обосновано съмнение О.В. и П.В. да са направили закононарушението, както и че е налице действителна заплаха същите да се укрият или да извършат друго закононарушение, в случай че им бъде избрана мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези претекстове съдът с определение взе по отношение на обвинените най-тежката мярка за неотклонение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР