Софийски градски съд - СГС остави без разглеждане жалбата, подадена

...
Софийски градски съд - СГС остави без разглеждане жалбата, подадена
Коментари Харесай

СГС отказа да разгледа жалбата на Радосвета Василева за задържането ѝ

Софийски градски съд - Софийски градски съд остави без разглеждане жалбата, подадена от юрист на обвинената Радосвета Василева (дъщеря на банкера Цветан Василев), против прокурорско разпореждане за задържането й под стража за 72 часа.

Запознавайки се с наличните по делото материали, арбитър Атанас Н. Атанасов, ръководител на 21 състав одобри, че жалбата е процесуално неприемлива. Тя е прибързано подадена и разглеждането й се явява безпредметно. Това е и повода съдът да се произнесе в разпоредително, а не в намерено правосъдно съвещание с присъединяване на страните.

" Атакуваното разпореждане е било издадено в неявяване на обвинената Радосвета Василева и същата не е била арестувана на това съображение нито преди, нито към сегашния миг, с цел да е налице обвързване на съда за изговаряне всъщност на частната тъжба. Такова право би зародило вероятно в бъдеще, при задържане на лицето на това съображение, каквото към сегашния миг не е осъществено ", написа в разпореждането.

За цялост на претекстовете арбитър Атанасов показва, че има очакван ред за обжалване на прокурорските постановления пред по-горестояща прокуратура. Тоест няма няма спънка даже и към сегашния миг, когато лицето към момента не е арестувано в действителност, да се апелира съответното разпореждане на прокуратурата за задържане пред по- горестоящата такава, като по-този метод се подсигуряват правата на лицето, написа още в разпореждането.

 Радосвета Василева апелира заповедта за ареста си
Радосвета Василева апелира заповедта за ареста си

В Софийски градски съд чакат материалите по обвиняването против Василева, с цел да насрочат делото

Припомняме, Радосвета Василева се търси с Европейска заповед за арест (ЕЗА).

Обвинението Срещу Василева е за пране на пари при изискванията на продължавано закононарушение и в изключително огромни размери - 2 645 179 лева

Дъщерята на банкера Цветан Василев Радосвета Василева апелира заповедта за ареста си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР