Софийски градски съд (СГС) осъди на 30 години лишаване от

...
Софийски градски съд (СГС) осъди на 30 години лишаване от
Коментари Харесай

30 г. затвор за наркоман, извадил очите и одрал майка си

Софийски градски съд (СГС) осъди на 30 години отнемане от независимост наркозависимия Кристиян Гочев, който умъртви грубо майка си и дядо си.

Младият мъж беше упрекнат за двете брутални убийства, осъществени по изключително непосилен за жертвите метод на 25 юли 2016 година

В рамките на извършено по кратко произвеждане дело той се е признал за отговорен и му е наложено наказване „ пожизнен затвор “, само че поради редуцирането на присъдите в такива случаи, тя е понижена на 30 години затвор, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Наркотичната взаимозависимост на Гочев обуславяло извънредно конфликтното му държание с роднините си, с които живеел в общо жилище. Поводите за свадите били непрекъснатите му искания за пари към майка му и разпродажбата на нейни движимости, с цел да си обезпечи средства за опиати.

Във съдбовния ден, след следващия спор в фамилното жилище в кв. "Хаджи Димитър " той нападнал 50-годишната си майка с мачете и нож и й нанесъл 45 прободно-прорезни рани по главата и цялото тяло. Докато нанасял ударите притискал тялото й към земята, вследствие на което предизвикал двустранно строшаване на ребра и гръдната кост.

След настъпване на гибелта, отстранил очните й ябълки и част от кожата на гърба. Смъртта не настъпила незабавно, заради което потърпевшата изпитвала интензивни и мъчителни болки, и могла да изпита ужаса от яростта на нападателя и настъпващия летален излаз.

Привлечен от първичните писъци на потърпевшата в стаята влезнал 70-годишният дядо. Гочев го нападнал, като при събарянето му на земята му предизвикал двустранно строшаване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната празнина и увреждащо мозъка. Нараняването провокирало положение, несъвместимо със живота, само че преди настъпването на гибелта потърпевшият също изпитал мъчителни болки и смут от неизбежната гибел.

След това Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и присъединил електрическа печка, с цел да форсира процеса на разложение. На идващия ден направил опит да прикрие следите от закононарушението, като почистил жилището.

Престъплението било разкрито на 29 юли при посещаване на чиновници на полицията, които инцидентно отишли с цел да върнат изгубената му персонална карта. Усетили обаче неприятната миризма на труповете.

След това Гочев беше разгласен за търсене и хванат скоро в село Локорско, където бил засечен да се разхожда гол, целят в драскотини и несъответстващ.

Въпреки че след задържането му беше обявено, че той страда от параноидна шизофрения и даже беше изпратен в клиника, експертизите са посочили, че той е осъзнавал какво прави, по тази причина може да носи правосъдна отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР