Софийски градски съд постанови постоянен арест за четирима от петимата

...
Софийски градски съд постанови постоянен арест за четирима от петимата
Коментари Харесай

Софийски градски съд реши за задържаните за атентата в Истанбул

Софийски градски съд постанови непрекъснат арест за четирима от петимата арестувани в България, на които има бяха повдигнати обвинявания за незаконен трафик на хора и за съпричастност към атентата в Истанбул на 13 ноември, при който починаха 6 души и 81 бяха ранени.

Мярката " задържане под стража " се постанова единствено за присъединяване в каналджийство. Съдът не откри доказателства че четирите лица имат каквато и да е съпричастност към атентата в Турция. 

Във импортираните от прокуратурата обвинявания, като доказателство е посочен единствено телефонен номер, с който е един от обвинените - сирийският жител Амран Абдулрами е водил диалози с Билал Хасан, за който има издадена интернационална заповед за арест от турската прокуратура, съобщи БНР.

За молдовските жители Петър Топал, Иван Калак и Леонид Аксакал, като Топал има и български паспорт, няма такива сведения, уточни адвокатката им Аделина Натина. Те обаче са взели участие в трафик на хора с бус с тайници от септември тази година.  

По време на делото очевидец е декларирал, че Хасан е бил транспортирана с подобен бус на 13-ти ноември, само че е влезнал в спор с жена в тайника и е бил свален към Одрин и качен в лек автомобил от различен молдовски жител.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР