Софийски градски съд остави в ареста обвиняемия М.Р. за убийството

...
Софийски градски съд остави в ареста обвиняемия М.Р. за убийството
Коментари Харесай

Мъжът, прострелял баща си пред магазин в София, поиска да остане в ареста

Софийски градски съд остави в ареста обвинения М.Р. за убийството на татко си пред магазин в столичния квартал " Младост 1 ". Решението на съда е взето с изключение на след искане на прокуратурата за непрекъснатия арест на М.Р., само че и по искане на самия обвинен.

Престъплението е класифицирано по член 116, алинея 1, т. 3, предл. 1, вр. член 115 от Наказателен кодекс. Досъдебното произвеждане е стартирано на 28 юли 2023 година в изискванията на необходимост на съображение член 212, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс с първо деяние по разследването- оглед на местопроизшествието, и се води от Столична дирекция на вътрешните работи под надзора и управлението на СГП.

Според съда са налице задоволително доказателства, които водят до обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Пред съда М.Р. съобщи, че желае по отношение на него да бъде взета мярка за неотлонение " задържане под стража ". Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Софийски градски съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, на 28 юли 2023 година в София, ж.к. " Младост-1 ", В.Р. в региона на лявата гърда. Мъжът бе превозен в болнично заведение за оказване на здравна помощ. Лекарите обаче не съумяха да го спасят и той умря.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР