Софийски градски съд най-после даде ход на делото заведено от

...
Софийски градски съд най-после даде ход на делото заведено от
Коментари Харесай

Съдят София за мръсен въздух

Софийски градски съд най-сетне даде ход на делото заведено от „ Група за чист въздух “ против Столична община. Датата на първото съвещание е 12.07.2018г. от 10.30 часа в Софийски градски съд (Съдебната палата).

Това се случва след една година опити на „ Група за чист въздух “ и откакто трима съдии дадоха отказ.

На първото съвещание се чака да се откри какъв е кръгът на повредените лица, надлежно - кой ще може да се причисли към делото като част от колектива, с какви доказателства ще се потвърждава принадлежност към колектива, както и по какъв начин ще бъде известен колектива за опцията за включване по делото. Съдът желае да изслуша мненията на двете страни по делото преди да се произнесе с решение. Твърдението на „ Група за чист въздух “ е, че са повредени всички жители, които живеят, работят или учат на територията на София. Всеки софийски жител диша този въздух и страда от замърсяването.

Исканията на "Група за чист въздух " са да се откри бездействието на Столична Община в интервала 2015-2017-та година, което е довело до замърсяване и вероятно е увредило здравето на граждани; Да се прекрати противоправното бездействие; Да се подхващат ограничения за компенсиране на повредения групов интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР