Софийската структурира на СДС е силно възмутена от пренареждането на

...
Софийската структурира на СДС е силно възмутена от пренареждането на
Коментари Харесай

СДС-София: Мартин Димитров нарушава правилата на партията

Софийската структурира на Съюз на демократичните сили е мощно възмутена от пренареждането на листите на Синята коалиция. Протестът на най- мощната организация на сините е ориентиран против обстоятелството, че за претенденти за депутатите са препоръчани хора, които не са спечелили вътрешните избори в партията и съгласно устава на Съюз на демократичните сили нямат право да попадат в листите, изясни ръководителят на столичната организация Борислав Бориславов по бТВ тази заран. На съвещание късно нощес Съюз на демократичните сили – София е приело съвсем единомислещо декларация, в която е посочено, че главните полезности на съюза, които са свързани със справедливостта, прозрачността и демокрацията на доста места в страната са погазени. Уставът на партията е жестоко нарушен, разпоредбите са потъпкани от управлението на Съюз на демократичните сили отпред с ръководителя Мартин Димитров, е позицията на столичните седесари. С нарушаване на правила и правила не се печели доверието на хората, а един път изгубено в никакъв случай не се връща, разяснява Бориславов.
Според него не е ясно къде са редени листите, само че сигурно не е било в централата на Съюз на демократичните сили.
Още когато се сключваше съглашението с ДСБ поставихме въпроса то да стане обществено, само че това по този начин и не се случи. Сега става все по-видно, че някои има проект против Съюз на демократичните сили, не знам кой е създателят, само че измежду най-активните му реализатори е Мартин Димитров, упрекна Бориславов. Той посочи, че от проекта най-вече печели водачът на ДСБ Иван Кастов. Според Бориславов се прави опит да се разчистят членовете на Съюз на демократичните сили, като задачата е в бъдещата парламентарна група да няма седесари. Всеки път, когато някои си намерения, че е едноличен притежател на Съюз на демократичните сили той е бил наказван и сменян, закани се Бориславов. Според него обаче преди изборите няма да се стигне до промяна на водача на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров. След това ще има доста диспути и ще забележим какво ще стане, добави той.
Бориславов счита, че най- обезпокоително е събитието, че вътрешните правила и устава на Съюз на демократичните сили не значат нищо за ръководителя на партията. Той позволи, че грешката е на всички членове на Съюз на демократичните сили, които избраха човек без опит и политическо минало в партията.

СДС беше политическата мощ, която наложи свободни и демократични избори в България и в този момент е доста тъжно, че тъкмо тези правила са нарушени вътре в партията, сподели още Бориславов./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР