Софийската районна прокуратура за умишлена смяна на две бебета в

...
Софийската районна прокуратура за умишлена смяна на две бебета в
Коментари Харесай

Разменените бебета в столична болница: И двете майки не са отказали ДНК тест


Софийската районна прокуратура за умишлена промяна на две бебета в огромна столична болница. 28 души са разпитани в границите на седмица, а от ДНК тестванията излиза наяве, че децата са разменени. Това сподели на брифинг зам.-районният прокурор Иван Стефанов.

По думите му и двете майки не са отказали да бъдат тествани. Първоначално информацията сочеше, че единствено едната майка се е подложила на ДНК тест.

„ От назначената по делото ДНК експертиза е открито, че родителите, вписани в актовете за раждане на двете деца, не подхождат на биологичните такива. Извършват се в допълнение разпити, за се открият аргументите, довели до размяната на двете деца при изписването им от болничното заведение “, посочи Стефанов.

В момента бебетата към момента се намират при дамите, с които са изписани като техни майки. Уведомена е Дирекция „ Социално подкрепяне “, която да реши дали някое от децата е в риск, каквито данни към сегашния миг няма.

„ Номерата на гривните на са били верните, само че тези на двете дами са били разменени “, изясни още зам.-районният прокурор.

При определяне на виновност законът планува до 2 години отнемане от независимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР