Софийската районна прокуратура търси кой в столичния КАТ е опъвал

...
Софийската районна прокуратура търси кой в столичния КАТ е опъвал
Коментари Харесай

Погват шефове от КАТ за чадъра над изрода Семерджиев

Софийската районна прокуратура търси кой в столичния КАТ е опъвал чадър над Георги Семерджиев. Това оповестиха през вчерашния ден от държавното обвиняване. Според източници, представени от „ Телеграф “, обаче става дума не за един и двама души, а за 6-има катаджии на управителни длъжности, които са покривали издънките на нарушителя.

Семерджиев е обвинен за тежката злополука на бул. „ Черни връх “. При случая, станал на 5 юли починаха две млади дами. Оказало се, че проваленият футболист е бил хванат преди 18 месеца да ръководи автомобил без шофьорска брошура.

Чекмедже

Нарушението било осъществено на 19.12.2020 година Тогава Семерджиев бил спрян и му бил формиран акт. Оказало се обаче, че действието е осъществено в едногодишния период от наказване по административен ред. Това значи, че той е трябвало да бъде упрекнат и съден, защото законът планува при наново нарушение деецът да отнася от 1 до 3 години затвор.

Незнайно за какво обаче преписката отлежавала в някое чекмедже в Пътна полиция година и половина. От СРП през вчерашния ден оповестиха, че данните за вероятно закононарушение, осъществено от Семерджиев, било докладвано на 15 юли - петък, малко преди края на работния ден за магистратите. От държавното обвиняване през вчерашния ден оповестиха, че са образували досъдебно произвеждане.

Проверка

Разследващите решили да ревизират за какво се е случило това закъснение. В хода на осъществената инспекция е открито, че през януари 2021 година от отдел " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи е направено наказателно разпореждане по отношение на Семерджиев, което не му е връчено. Не е известено друго поделение на Министерство на вътрешните работи, нито способената прокуратура. От приложената информация излиза наяве, че материалите са деловодно изведени от „ Пътна полиция " чак на 6 юли т.г.

Установен е и подобен случай с невръчено наказателно разпореждане на Семерджиев и през 2010 година Още след касапницата на „ Черни връх “ стана ясно, че Семерджиев е с над 50 нарушавания. Престъпникът е бил хващан дни преди злополуката в следващо нарушаване на пътя. Излиза, че в случай че способените органи си бяха свършили работата, на съдбовния 5 юли Семерджиев е щял да бъде в ареста, а не зад кормилото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР