Софийската районна прокуратура /СРП/ се самосезира във връзка с медийни

...
Софийската районна прокуратура /СРП/ се самосезира във връзка с медийни
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира заради заплахата към Ива Митева |

Софийската районна прокуратура /СРП/ се самосезира по отношение на медийни изявления за отправена по отношение на ръководителя на 46-то Народното събрание закана за ликвидиране. Това оповестяват от държавното обвиняване.

След запознаване с публикуваните медийни изявления СРП е образувала прокурорска кореспонденция за осъществено закононарушение - отправена закана за ликвидиране. Прокурор към този момент е изискал от основния секретар на Министерство на вътрешните работи неотложно да бъде предоставена информация за подхванатите дейности по отношение на изявления в медиите, че през вчерашния ден, в 21.04 ч., в Министерство на правораздаването е получен имейл, съдържащ опасност за живота на ръководителя на 46-то Народно заседание Ива Митева.

В писмото, изпратено до основния секретар на Министерство на вътрешните работи, е изискана и информация заради какви аргументи преписката не е докладвана в прокуратурата до 17.00 ч. през днешния ден.

Необходимостта от реализиране на управление и контрол за законосъобразното и навременно осъществяване на дейности по сигнали, съдържащи данни за осъществени закононарушения, е извънредно пълномощие на Прокуратурата на Република България, показват от държавното обвиняване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР