Софийската районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 14-годишното момче,

...
Софийската районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 14-годишното момче,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на ученика, пребил свой връстник до училище в София

Софийската районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност 14-годишното момче, нанесло телесна щета на друго 13-годишно момче. Това оповестиха от пресцентъра на СРП.

От районната прокуратура обясниха, че на 19 март към 10:00 часа наоколо до учебно заведение в ж.к. „ Сухата река “ в София, обвиненото момче е блъснало с крайник в региона на левия хълбок друго младо момче.

Вследствие на удара му е предизвикал междинна телесна щета, изразяваща се в незадълбочено скъсване – фисурна капсула на слезката.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по Наказателния кодекс, за което се плануват до три години „ отнемане от независимост “.

Наблюдаващият прокурор е наложил на обвинения мярка за неотклонение „ контрол на контрольор детска педагогическа стая “, оповестиха още от прокуратурата.

По-рано през днешния ден столичната полиция задържа 14-годишен възпитаник. Според първичната информация на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) през вчерашния ден следобяд, в междучасие, арестуваният възпитаник е ритнал собствен 13-годишен съученик в корема.

Детето се прибрало вкъщи, оплакало се от болки в корема и родителите са го транспортирали в болница. Сигналът за случая е подаден от лекарите в болница „ Пирогов “. Оттам прецизираха, че ученикът е настанен в детска реанимация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР