Софийската районна прокуратура се похвали, че е обвинибла и задържаа

...
Софийската районна прокуратура се похвали, че е обвинибла и задържаа
Коментари Харесай

Група от педофили включвала от 22 г. до 76-годишен дядо

Софийската районна прокуратура се похвали, че е обвинибла и задържаа 21 лица за участници в хедофиска млежа.

"... обвинените са събирали информация за лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел да открият контакт с тях за осъществяване на блудствени дейности и полово съприкосновение ", пишат о т песцентъра на СРП.

Т.е. - обектите са били даже не малолетни, а малолетни.

Интересна детайлност е, че на прокуратурата са помогнали така наречен " ловци на педофили ".

" В средата не септември предходната година Столична дирекция на вътрешните работи видя информация в няколко уеб страницата за мъже, които се представяли за " ловци на педофили ". Те разгласили разгласи в уеб сайтове за запознанства. Описвали се като малолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали са активността си от 2020 г.”, уточни шефката на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг през днешния ден.

По думите й, след сбъднат контакт на място, се появявали „ ловците”, които правели записи на въпросните срещи.

„ Благодарение на тях, установихме и огромна част от извършителите”, добави тя.

Според медийни публикуции измежду ловците е Ален Симеонов, който през октомври 2021 година бе арестуван по простъпка от органите на реда.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/педофили телефон обиск мвр.png " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 453 " />

При голям брой обиски са открити компютърни конфигурации, бележници, флашки и даже опиати.

Прокуратурата ще желае задържане в ареста за всичките 21 души.



Ето и цялостното известие на Районна прокуратура:

Софийска районна прокуратура упрекна и задържа 21 лица, установявали контакт с деца за блудствени дейности

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 21 лица, които посредством интернет платформи са установявали контакт с деца за блудствени дейности.

През 2021 година в гр. София, посредством уеб сайтове за запознанства и интернет приложения, обвинените са събирали информация за лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел да открият контакт с тях за осъществяване на блудствени дейности и полово съприкосновение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 155а, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 10 000 лв.. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности, разпитани са очевидци и са претърсени над 30 адреса и моторни транспортни средства.

Обвиняемите са на възраст сред 22 и 76 години. Петима от тях са осъждани.

Предвид заплахата обвинените да извършат друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.

Предстои в четвъртък, 17.03.2022 година, да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на делото за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на всичките 21 лица.

По случая през днешния ден, 15.03.2022 година, брифинг дадоха административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и началникът на отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стойно Цветков.

Разследването продължава.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР