Софийската районна прокуратура се е самосезирала във връзка с за

...
Софийската районна прокуратура се е самосезирала във връзка с за
Коментари Харесай

Прокуратурата се задейства по случая HelpKarma |

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по отношение на за дарителската платформа " HelpKarma " и по какъв начин чиновниците са получавали огромни заплати с част от даренията, а фондацията е отпуснала на техническия й шеф заем за пазаруване на апартамент.

Ще се извърши инспекция, в хода на която ще се откри налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и по кой текст от Наказателния кодекс е то, оповестиха от държавното обвиняване.

Според следствието на телевизията фондацията " HelpKarma ", която е записана в социална употребява, начислява част от дарените пари за своя прехрана, за заплати на чиновниците си, като съгласно обществените доклади за последните две години възнагражденията във фондацията лишават забележителен % от дарените средства.

" Фондацията се занимава най-вече с подкрепяне на деца, които имат незабавна потребност от средства за лекуване, като все още има голям брой дейни дела, по които се събират пари. От уеб страницата на платформата за дарения обаче не ставало ясно в елементи защо се харчат парите на донорите ", споделят от прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР