Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка

...
Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка
Коментари Харесай

И Прокуратурата подхвана Мангъров за всяване на паника

Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е почнала инспекция по изказвания на инфекциониста Атанас Мангъров, че " 564 души, които са умряли след болест с ковид, са умряли, тъй като са имунизирани ". По същата причина през вчерашния ден и Управителният съвет на Българския лекарски съюз разгласи, че сезира Столичната комисия по професионална нравственос.

Твърденията на Мангъров към този момент бяха опровергани от здравното министерство, а етичната комисия на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз също ревизира известният инфекционист. Разликата сред " умряли имунизирани " и " умряли, ЗАЩОТО са имунизирани " може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров откровена неистина. Лъжа, която си " играе " със страховете и терзанията на хората ", обявиха от Българския лекарски съюз.

Проверката на прокуратурата би трябвало да откри има ли данни за осъществено закононарушение - за всяване на суматоха по член 326 от Наказателния кодекс.

Ако се потвърди, че Мангъров е всял суматоха с подправени вести, то той може да влезе в пандиза за период от до 2 години или до 5 години при настъпили обилни нездравословни последствия и да заплати сред 10 000 и 50 000 лева санкция.

В началото на пандемията, подсъдима по същия текст в Наказателен кодекс, само че след това оправдана, беше актуалната здравна министърка Асена Сербезова. За всяване на суматоха по повод периода на валидност на имунизациите беше проверяван и някогашният министър председател Бойко Борисов, само че инспекцията беше прекъсната заради липса на данни за осъществено закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР