Софийската районна прокуратура съобщи, че започва проверка във връзка с

...
Софийската районна прокуратура съобщи, че започва проверка във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка за полицейско насилие над адвокат в столично районно

Софийската районна прокуратура заяви, че стартира инспекция по отношение на информация за, който през вчерашния ден заяви пред " Дневник ", че по отношение на него е упражнено принуждение от полицейски чиновници.

По случая в Софийска районна прокуратура е формирана кореспонденция и е предоставена инспекция на Дирекция " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи. В хода й следва да се снемат сведения от юриста и от всички лица, които имат отношение към действието, оповестиха от Софийската районна прокуратура. В случай, че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение от общ темперамент, ще бъде формирано досъдебно произвеждане.

 Адвокат се оплака от полицейско принуждение в столично районно ръководство Адвокат се оплака от полицейско принуждение в столично районно ръководство

По-рано през днешния ден Софийската адвокатска гилдия насочи претенции към Народното събрание и двама министри и показаха безапелационна позиция, осъждаща полицейската експанзия против столичния юрист Добри Райков.

На 29 юни, часове след случая,, че е станал жертва на полицейско принуждение в столичното 1-во районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Той е углавен юрист, който отишъл към 19 ч. в районното ръководство, за рандеву със арестуван 19-годишен юноша.

 Прокуратурата не е направила съвсем нищо, с цел да откри служителите на реда, били протестиращи през 2020 година Прокуратурата не е направила съвсем нищо, с цел да откри служителите на реда, били протестиращи през 2020 година

Малко след свиждането е зародил спор, след който Райков е бил помолен да отиде в друга стая, където един от полицейските чиновници първо го е дърпал, а по-късно го блъснал с ръка в задната част на главата и тила като го нарекъл " келеш " и го питал: " Бой ли искаш? ", откакто юристът изискал от него да се легитимира. Конфликтът станал пред очите на други двама чиновници на районното, които не са реагирали по никакъв метод, описа през вчерашния ден Райков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР