Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем ученика, ударил учителка от

...
Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем ученика, ударил учителка от
Коментари Харесай

Ученикът, ударил учителка, с обвинение за две престъпления

Софийската районна прокуратура притегли като обвинен ученика, блъснал учителка от Професионалната гимназия по туризъм в София. Той е упрекнат за нанасяне на лека телесна щета и безчинство, излиза наяве от известие на държавното обвиняване. Разследването на случая продължава.

Вчера 17-годишният възпитаник влезнал в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където били преподаватели от учебното заведение. Младежът почнал да се държи нападателно. Крещял и обиждал намиращите се в стаята. Започнал да блъска мебели и да демонстрира неприлични жестове. Малко по-късно се доближил към една от учителките, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея.

Затова ученикът е притеглен като обвинен за две закононарушения. Едното обвиняване е за нанасяне на лека телесна щета на преподавател във връзка осъществяването на службата му, за което Наказателен кодекс планува наказване „ отнемане от независимост " до три години. Тийнейджърът е притеглен като обвинен и за безчинство, което се санкционира с отнемане от независимост до две години или с пробация, както и с публично неодобрение.

Момчето е с мярка за неотклонение „ Надзор на контрольор при детска педагогическа стая ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР