Софийската районна прокуратура е предала на съд погребалния агент, обвинен

...
Софийската районна прокуратура е предала на съд погребалния агент, обвинен
Коментари Харесай

Прокуратурата не може да намери още осем трупа на измамника с кремациите в София и Банкя

Софийската районна прокуратура е предала на съд погребалния сътрудник, упрекнат за осъществяване на измами с кремация в София и Банкя. Административен началник на Софийска районна прокуратура Невена Заркова подсети предисторията на случая: майката на обвинения Георги Енев била притежател на погребална организация в Банкя, само че действително активността се е осъществявала от сина ѝ. Агенцията била трансферирана на трето лице - една жена, открита и разпитана по делото, само че активността ѝ още веднъж била реализирана от обвинения Енев. Жената не била осведомена с активността на погребалната организация.

Той бил прочут в Банкя с прозвището Гробаря, като той работил с крематориумите в София и Пловдив. След като Енев получавал разнообразни суми от потърпевшия, труповете били заравяни в нерегламентирано гробище в с. Клисура. Най-малката сума за кремация, която желал обвиненият е била 780 лева, като е стигала и до над 3 500 лева Към момента са открити 12 от общо 20-те натрупа, като осем към момента не са открити. В множеството от случаите обвиненият предоставял на околните на потърпевшите хора - урни, в които следвало да се намира прахът на техните умряли. Енев категорично заявявал - никога да не се отварят урните.

Установено е лицето, което е пособие на Енев с изкопаването на гробните места, само че то единствено е разпитано по делото и не му е повдигнато обвиняване. При него липсва всевъзможен предумисъл за присъединяване в незаконно действия. " Той е просто един гробокопач ", уточни прокурор Заркова. Към момента Енев е с мярка за неотклонение " домакински арест ".

След разпит на очевидци се открило съществуването на човешки остатъци наоколо до мястото, където се погребвали фиктивните урни. Към момента следствието е завършил, делото съставлява 22 тома.
 Започва делото против погребалния сътрудник, упрекнат за измами с кремация
Започва делото против погребалния сътрудник, упрекнат за измами с кремация

19 излъгани са ощетени с общо над 28 хиляди лв.

Припомняме, Георги Енев е упрекнат, че в интервала от 8 януари 2020 година до 13 май 2022 година в София и в Банкя е заблудил 19 души, че в случай че му дават парични средства, ще провежда кремация за техните умряли близки, като ги е ощетил с общо 28 230 лв.. Той получавал разнообразни суми от потърпевшите, с цел да провежда осъществяването на кремация на техните близки, само че не извършил обещаното. Част от умрелите били заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура, а за други няма данни да са били кремирани в крематориумите в България. Измамите са осъществени в изискванията на продължавано закононарушение с 20 действия, оповестиха от държавното обвиняване.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, ал.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени голям брой дейности - разпитани са очевидци, направени са десетки експертизи и следствен опит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР