Софийската районна прокуратура е повдигнала задочно обвинение срещу бившия шеф

...
Софийската районна прокуратура е повдигнала задочно обвинение срещу бившия шеф
Коментари Харесай

Аферата Осемте джуджета: Къде е обявеният за издирване бивш следовател Петьо Петров - Еврото

Софийската районна прокуратура е повдигнала задочно обвиняване против някогашния началник на Столичното разследване Петър Петров, който е разгласен за търсене.

Обвинението е за закани и непозволено потребление на СРС-та. В същото време в изявление пред " Антикорупционния фонд " някогашната му брачна половинка Любена Павлова твърди, че точно той стои зад заплашителното писмо към основния прокурор Иван Гешев.

Пред " Антикорупционния фонд някогашната " брачна половинка на оповестения за търсене Петьо Петров изясни желанието си да приказва обществено по този начин:

" Последните месеци се случиха доста неприятни неща в тази страна. В доста от тях виждам почерка на някогашния си брачен партньор ", съобщи Любена Павлова.

Тя твърди, че откакто е прочела писмото със закани към основния прокурор и поставения ултиматум да си подаде оставката, е уверена, че това е стилът точно на някогашния следовател.

" Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти дневно. В това писмо аз зървам него. Това няма вид да е писано от различен човек. Осем години пребивавам с него и протоколирам всичко ", добави Любена Павлова.

В изявлението Павлова твърди още, че е виждала по какъв начин някогашният ѝ брачен партньор Петьо Петров предлага услуги по съответни каузи против пари, парцели, коли, подпомагане за кариерно израстване или обещания, че против избрани хора няма да бъдат пускани компромати. По думите ѝ нейната роля била да обезпечава логистика, когато се постанова.

" Винаги е било шарено. Дали би трябвало да се снима някой, дали някой би трябвало да се наблюдава ", сподели Любена Павлова.

В изявлението опровергава изказванията на шефа на националното разследване, че основният прокурор Иван Гешев неведнъж е ходил във към този момент някогашния ресторант " Осемте джуджета " и е доста непосредствен с Петьо Еврото.

" Гешев не е идвал в ресторанта. А Сарафов какъв брой постоянно е идвал? Идваше постоянно, един два пъти седмично. Емилия Русинова идваше постоянно. Петьо Петров, както се оказа, не е най-приятният човек на света. Малко хора идваха по другарска линия, с цел да си приказват за книги и музика ", съобщи Любена Павлова.

Поредният епизод по аферата " Осемте джуджета " се появява три години откакто корупционните зависимости в правосъдната система са осветени за първи път.

" Неслучайно следствието " Осемте джуджета " е извадено, защото то допира тъмните места по зависимостите в правосъдната система и там евентуално има доста компромати. В момента единственият компромат е, че си бил вътре в ресторанта ", разяснява проверяващият публицист Николай Стайков.

Днес още един от героите на следствието реши да проговори - младежът трансформирал се във фиктивен притежател на сдруженията " Изамет ", чието скандално изземване беше разкрито в следствието Осемте джуджета.

Кристиян Христов разгласи през днешния ден, че ще даде конференция за порочните способи за преодоляване на правосъдната система.

Малко преди началото обаче беше задържан от чиновници на ГДБОП. Преди това младият мъж приказва пред " Бърд ". Твърди, че се опасява за живота си и разказва някогашната брачна половинка на Петьо Петров като водеща фигура в организацията.

Христов твърди, че точно основният прокурор Иван Гешев е бил най-честият клиент в ресторанта " Осемте джуджета ".

" Разпада се огромният консенсус в правосъдната система, който определяше по един магичен метод по какъв начин ще има един единствен претендент за основен прокурор или претендент за избрани съдилища. Разпадането на този консенсус води до война ", сподели още Николай Стайков, публицист.

До момента към момента няма информация къде се намира оповестеният за търсене някогашен следовател Петьо Петров - Еврото.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР