Софийската районна прокуратура е обвинила и задържала мъж, който е

...
Софийската районна прокуратура е обвинила и задържала мъж, който е
Коментари Харесай

Задържан е мъж, заплашил с убийство военния министър

Софийската районна прокуратура е обвинила и задържала мъж, който е отправил закана с ликвидиране по отношение на военния министър Тодор Тагарев.

" На 04.07.2023 година в гр. София, обвиненият Г.Д. се заканил с ликвидиране на настоящ министър, като му изпратил заплашително известие на персоналния му профил в обществена мрежа в интернет ", пишат от държавното обвиняване.

Засега от прокуратурата не оповестяват кой е обект на опасността, само че Клуб Z разбра от свои източници, че става въпрос за шефа на МО.

Ще се желае непрекъснат арест за мъжа.

Ето и съобщенито на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура упрекна и задържа мъж, отправил закана с ликвидиране по отношение на министър

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 39-годишен мъж за закана с ликвидиране, отправена към министър от държавното управление на Република България.

На 04.07.2023 година в гр. София, обвиненият Г.Д. се заканил с ликвидиране на настоящ министър, като му изпратил заплашително известие на персоналния му профил в обществена мрежа в интернет.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието чиновници на ГДБОП-МВР са открили, че профилът в обществената мрежа, от който е изпратена заканата, е основан и употребен от обвинения Г.Д.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Д.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР