Софийската опера и балет ще представи операта Тоска в Истанбул

...
Софийската опера и балет ще представи операта Тоска в Истанбул
Коментари Харесай

Софийската опера и балет представя Тоска в Истанбул

Софийската опера и балет ще показа операта " Тоска " в Истанбул в границите на турнето си „ България поздравява Турция: Честита Стогодишнина на Републиката “, съобщи специфичният делегат на БГНЕС Димитър Русков от турската столица.


Операта „ Тоска “ на Джакомо Пучини е известна като една от обичаните на Мустафа Кемал Ататюрк, до момента в който е боен аташе в София сред 1913 и 1915 година

Събитието се организира в границите на огромните празненства за 100-годишнината от основаването на Турската Република.

Представлението е проведено от българското посолство в Анкара, отпред с Н. Пр. Ангел Чолаков, както и с поддръжката на българското Министерство на културата. Събитието се организира под патронажа на брачната половинка на президента Румен Радев Десислава Радева и брачната половинка на президента Реджеп Тайип Ердоган, Емине Ердоган.

" Тоска " беше показана и на 9 ноември в Истанбул.

Пламен Карталов (директор на Софийската опера и балет - бел.ред.) е режисьорът на " Тоска ". Сунай Муратов, който е с двойно поданство (българско и турско) е диригент. "

Приходите от събитието ще бъдат дарени на нуждаещите си, откакто през месец февруари Турция пострада от извънредно мощни трусове в няколко провинции. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР