Софийската опера и балет ще гостува със свои спектакли в

...
Софийската опера и балет ще гостува със свои спектакли в
Коментари Харесай

Софийската опера представя Вагнер в родината на композитора

Софийската опера и балет ще гостува със свои спектакли в Германия, Турция и Южна Корея в околните месеци, заяви шефът акад. Пламен Карталов.

„ Предстои второ посещение в баварския град Фюсен, където се разполага фестивалният спектакъл на този град, а насреща, във водите на езерото, се оглежда замъка Нойшванщайн. Оттам като че ли излизат духовете на Вагнер и на Лудвиг II, с цел да могат да покровителстват – и го направиха към този момент, първата ни изява –  българи да показват Вагнер в родината на композитора. Така че това второ посещаване ни дава съображение да бъдем откровено стимулирани и да продължим с тази наша серия „ Пръстенът на нибелунга “, която ще има нов театрален живот “, сподели акад.  Карталов. Гостуването е в края на септември и първите дни на октомври.

Веднага по-късно операта занимава за корейския фестивален град Дегу където ще показа „ Електра “ от Рихард Щраус.

„ В първите дни на ноември гостуваме в Турция, където се отбелязва 100-годишнината на Турската република и се празнува годишнина на Кемал Ататюрк. Там Софийска опера показва „ Тоска “ от Пучини.

" Освен на сцената на Софийската опера, ние работим на още три подиуми – „ Опера в парка “, напълно отдадена на най-младата аудитория със серия от детски спектакли. Сцената на езерото Панчарево е хазаин на фестивала „ Музи на водата “ –  за четвърта поредна година, а за осми следващ път всяко лято, в прегръдката на Белоградчишките скали, вършим оперен фестивал, който се посещава от хора от цялата страна и доста посетители от чужбина “, сподели още акад. Карталов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР