Софийската опера и балет празнува вълнуващо събитие – навършват се

...
Софийската опера и балет празнува вълнуващо събитие – навършват се
Коментари Харесай

Празник за децата в Софийската опера


Софийската опера и балет чества вълнуващо събитие – навършват се 10 години от Детската просветителна стратегия „ Отиваме на опера и балет “.

Тържеството ще стартира в 11 часа през днешния ден с детската опера „ Вълшебната флейта “, с две големи торти, балони и ще приключи с доста бонбони и детски книжки – с стратегии за представления и с картинки за оцветяване.

Точно преди 10 години, по концепция на шефа на Софийската опера и балет, учен Пламен Карталов, на 6 февруари 2008 година стар­тира Детската просветителна стратегия „ Отиваме на опера и балет".

Спектаклите на Малка сцена са посе­тени от хиляди деца от 3 до 14 годишна възраст. Големият интерес към Образователната стратегия „ Отиваме на опера и балет" като към единствена по рода си самодейност в столицата провокира извънплановото увеличение на броя на спектаклите като за някои детски заведения - гради­ни и учебни заведения, се играят особено поръчани от тях заглавия.

Всяко малко момиченце и всяко малко момченце имат своите фантазии. Момиченцето, да вземем за пример, мечтае да стане балерина. Да обуе красивите балетни пантофки, да облече изящната пачка и да се понесе в изтънчен танц като същинска принцеса. Както в приказната история за Пепеляшка. Добрата самодива ще помогне фантазиите да се осъществен.

За своите дребни фенове балетната и оперната натрупа на Националната опера приготвя постоянно нови прекарвания. Целта с просветителната стратегия е децата да се забавляват, уверени, че положителното постоянно побеждава.

През април 2017 година бяха инсталирани 111 седалки "Армани" в ремонтираната зала на 7-ия етаж в постройката на Софийската опера и балет. Бившата репетиционна се трансформира в камерна сцена, а столовете за фенове я направиха известна дни след стартирането ѝ в употреба. Официалното разкриване на новата облага бе на 8 април.

Началото на фамозните „ Концерти за бебоци ” е от 18 януари 2014 година. Те бяха най-новата и хитова самодейност на учен Пламен Карталов. Билетите в Софийската опера и балет за нея свършват с галактическа скорост. За дни са изчерпани количествата, а ползата към тях пораства с всеки минал ден.

Съботно-неделните концерти са за деца на възраст от 0-3 години. Целта е от най-ранна възраст те да се приобщават към класическата музика. Чрез прочувствени подходи на влияние върху сетивата се търси активизиране и стимулиране на умственото, интелектуалното и прочувственото израстване на подрастващите.

Концертите се организират в среда, близка до нормалната за децата на тази възраст. Малчуганите са настанени комфортно върху възглавници на пода и в компанията на своите майки, бащи, баби, дядовци или каки и батковци в продължение на към 60 минути, слушат обичани детски песнички, вокални и инструментални фрагменти от типичен творби. Инструментите и техният тон са напълно съобразени с нежната възраст на най-младите гости на Операта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР