Софийската опера и балет пожъна голям успех с началото на

...
Софийската опера и балет пожъна голям успех с началото на
Коментари Харесай

Феноменален успех на Софийската опера в Болшой театър

Софийската опера и балет пожъна огромен триумф с началото на гастрола си на сцената на Болшой спектакъл в Москва, където гостува с няколко произведения.

Тя към този момент показа пред московчани и гостите на съветската столица българската опера „ Янините девет братя “ от Любомир Пипков, с режисьор шефът й акад. Пламен Карталов.

Постановката беше изпълнена на Новата сцена на Болшой спектакъл. С нея се откри гастролът на Софийската опера в Москва.

Последният гастрол на българските оперни актьори в града е бил от дълго време, през 1981 година

В програмата на гостуването в този момент бе също балетът „ Корсар “. Ще бъде изпълнена и амбициозната Вагнерова тетралогия от четири опери „ Пръстенът на нибелунга “ (18 - 23 май). Тези спектакли ще се играят на Историческата сцена в Болшой спектакъл.

„ Радвам се, че след огромно спиране Софийската опера и балет излиза на сцената на Болшой спектакъл. Московската аудитория чака срещата с трупата. Действително, ползата към театъра и към репертоара, който са донесли нашите български сътрудници, е огромен. Мога да кажа, че всички билети за всички спектакли – и оперни, и балетни – към този момент са продадени. И желая да пожелая на нашите посетители триумф и любовта на московския фен “, разяснява на конференция, предшестваща гастролите, генералният шеф на Болшой спектакъл Владимир Урин.

Пълномощният дипломат на България в Руската федерация Бойко Коцев пък уточни, че гастролът е „ същинско историческо събитие “, тъй като подобен не е имало от 1981-ва.

Директорът на Софийската опера Пламен Карталов описа, че операта „ Янините девет братя “ е нова версия, която особено е направена за гастрола в Москва.

В София, на родна сцена, премиерата на тази версия се състоя преди месец и половина.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР