Софийската опера и балет открива новия творчески сезон 2024/25 с

...
Софийската опера и балет открива новия творчески сезон 2024/25 с
Коментари Харесай

Софийската опера и балет открива новия си сезон с Турандот“

Софийската опера и балет открива новия креативен сезон 2024/25 с два спектакъла на операта " Турандот " от Джакомо Пучини на 27 и 29 септември.

Четирима международно приети актьори ще вземат участие в емблематичната режисура на Пламен Карталов, която към този момент 30 години горещо е приветствана от публиката у нас и в чужбина.

Диригент ще бъде Даниел Орен, а в основните функции са Анна Пироци, в ролята на китайската принцеса Турандот, Хорхе де Леон като принц Калаф, Роза Феола в ролята на робинята Лиу.

Участват още Светозар Рангелов като Тимур, Веселин Михайлов като Мандарин, Атанас Младенов, Ангел Антонов и Даниел Острецов в функциите на Пинг, Панг и Понг, оркестър и хор на Софийската опера.

На 15 ноември Даниел Орен ще дирижира и осъществяването на " Реквием " от Джузепе Верди с присъединяване на интернационален певчески състав - Марианджела Сичилия, Екатерина Семенчук, Фабио Сартори и Дмитрий Улянов. Ще вземат участие оркестърът и хорът на Софийската опера, също и Хорът на Българското национално радио.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР