Софийската градска прокуратура води разследване срещу предишен министър на МВР

...
Софийската градска прокуратура води разследване срещу предишен министър на МВР
Коментари Харесай

Прокуратурата погна Иван Демерджиев за безстопанственост с щети 81 млн. лв. в МВР

Софийската градска прокуратура води следствие против предходен министър на Министерство на вътрешните работи за занемареност в интервала от декември 2022 година до юни 2023 година, оповестиха от прокуратурата. При инспекция излиза наяве, че това обгръща интервала, в който длъжностен министър на вътрешните работи е Иван Демерджиев.
На 10.08.2023 година в Софийска градска прокуратура е формирана прокурорска кореспонденция по отношение на подаден сигнал от Министерство на вътрешните работа (МВР). В сигнала са изложени изказвания за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент от предходен министър на Министерство на вътрешните работи, обективирани в одитен отчет.
Наблюдаващият прокурор е упълномощил осъществяване на инспекция по реда на Закона за правосъдната власт на Агенцията за държавна финансова ревизия.
Финансовата ревизия е завършила със мнение, че възложител по Закона за публичните поръчки (ЗОП) е изменил контракт без да са налице условия за това, с което е нарушена наредбата на член 116 от Закон за обществените поръчки.
Наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че са налице данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент и въз основата на сигнала и на отчета на АДФИ е образувал досъдебно произвеждане.
Разследването се води за това, че в интервала от декември 2022 година до юни 2023 година длъжностно лице е направило занемареност, от която са последвали обилни вреди за Министерство на вътрешните работи в размер на 81 милиона лв..
По наказателното произвеждане няма лице, което да е привлечено в качеството на обвинен.
Разследването по случая продължава.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР