Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Росен Георгиев, който

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Росен Георгиев, който
Коментари Харесай

Съдят софиянец заради костенурка

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против Росен Георгиев, който на 28 юни 2017 година в София незаконно държал предпазена шипоопашата костенурка.

На 23 юни свидетелка по делото прочела в интернет уебсайт публикация за продажба на сухоземна костенурка за 199 лева Тъй като не могла да разбере дали се касае за образец от предпазен тип, тя уведомила по телефона непринуден помощник към неправителствена организация за отбрана на животните и му препратила обявата.

Сътрудникът разгледал оповестената в уеб страницата фотография на костенурката и незабавно схванал, че е от предпазен тип. Още на същия ден се свързал на подадения телефон с обвинения и изискал още няколко фотоси на костенурката, които Георгиев му изпратил по мобилно приложение. Двамата се уговорили сътрудникът да закупи костенурката, като си определили среща на 28.06.2017 година пред столичен МОЛ. Веднага след този диалог, сътрудникът се свързал с началника на Отдел „ Защита на природата “ при Дирекция „ Превантивна активност “ в Регионална инспекция за опазване на околната среда - София и го уведомил за уговорената среща с обвинения.

Началникът на отдела изискал подпомагане от Столична дирекция на вътрешните работи с оглед определяне на предпазеното животно. След като обвиненият извадил костенурката от клетка сътрудникът и старши специалистът я разгледали и незабавно се убедили, че същата е от предпазен тип.

След като полицейските чиновници задържали Георгиев, бил направен протокол за непринудено предаване, с който обвиненият предал костенурката. Още на същия ден костенурката била настанена в столичния зоопарк.

За сходно закононарушение законът планува до 5 година затвор и санкция в размер от 5000 лева до 20 000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР