Софийската градска прокуратура възложи на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)

...
Софийската градска прокуратура възложи на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)
Коментари Харесай

ДАНС поема разследването на Биволъ за Джи Пи Груп

Софийската градска прокуратура разпореди на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) инспекция на обява в " Биволъ ", по отношение на която двама публицисти - български и румънски, престояха близо час с белезници и дадоха пояснения в полицията.
На 14 септември 2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор и от вицепремиера Томислав Дончев , се споделя в известието на прокуратурата.
Сигналът на Дончев е адресиран и до министъра на вътрешните работи в оставка Валентин Радев , както и до ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейски Съюз ".
В края на предходната седмица стана известно, че за свое следствие уеб сайтът " Биволъ " е подал сигнал до проверяващите. Прокуратурата прецизира, че двата сигнала са обединени.
Предмет на инспекцията на ДАНС ще са всички процедури по публични поръчки и асимилиране на средства от фондове на Европейски Съюз, разказани в обявата, както и присъединяване в тях на посочените жители и търговци. Проверката на процедурите, свързани с обособените планове и тяхното финансиране, ще обхване и дейностите на държавни органи и длъжностни лица. На организацията са предоставени съответни дейности, свързани с условие на документи, снемане на пояснения и инспекция на твърдените обстоятелства.
Междувременно " Биволъ " разгласява материал с изказвания за съществени бизнес обвързаности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР