Софийската градска прокуратура ще разследва осветяване на служители на Държавна

...
Софийската градска прокуратура ще разследва осветяване на служители на Държавна
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява теч на данни от разузнаването през ваучери за храна

Софийската градска прокуратура ще проверява " осветление " на чиновници на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР) през ваучери за храна. Случаят е обновен от Софийската апелативна прокуратура (САП) откакто по-рано Софийската градска прокуратура (СГП) приключва инспекцията и отхвърля да образува досъдебно произвеждане защото наблюдаващият прокурор " е приел, че не са открити данни, обосноваващи корупционно или друго действие, съдържащо признаците на закононарушение от общ темперамент по смисъла на Наказателен кодекс ".

Сигналът, от който потегля инспекцията, е за нарушавания по Закона за отбрана на класифицираната информация, осъществени от ДАР. Става въпрос за социална поръчка за ваучери за храна на чиновниците на разузнаването, на които било написано името на организацията.

Като тежък пробив в националната сигурност дефинира случая съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов:

" Един абсурден случай за пробив в националната сигурност от ДАР, през който пробив се е стигнало до осветление на чиновници на разузнаването, което е тежко нарушаване по разпоредбите за работа с класифицирана информация ", разяснява пред публицисти Атанасов.

По думите му апелативната прокуратура е счела, че градската е подходила незадълбочено и това е повода да възобнови следствието. Според Атанасов ДАНС е " замела случая под килима ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР